آرشیو فروردین ماه 1402

اخبار بورس و ارز دیجیتال

برنامه تجلی برای عرضه اولیه زیر مجموعه در بورس

۵ بازديد
نشست خبری شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات جهت بررسی آخرین وضعیت عملکردی تجلی و فعالیت شرکت معدنکار باختر به عنوان زیرمجموعه 40 درصدی با حضور مرتضی علی اکبری مدیرعامل تجلی، رضا هاشمی عضو هیات مدیره شرکت صبا نور، مسعود بابایی عضو هیات مدیره شرکت معدنکار باختر و نادر گلشنی نسب مدیر امور معادن و اکتشافات تجلی برگزار شد.

بر اساس این گزارش، مرتضی علی اکبری مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات با اشاره به نحوه خرید 40 درصد از سهام شرکت معدنکار باختر گفت: تجلی طی سال گذشته با شرکت صبانور به عنوان سهامدار عمده معدنکار باختر وارد مذاکره و 40 درصد سهم اشخاص حقیقی را به شرط امکان افزایش سرمایه خریداری کرد. سرمایه این شرکت پس از قرار گرفتن تجلی در ترکیب سهامداری از 166 به 800 میلیارد تومان رسید و صرف خرید ماشین آلات معدنی جدید شد.

وی افزود: معدنکار باختر در مناقصه عملیات معدنکاری در معدن جانجا در سیستان و بلوچستان برنده شد و در مرحله انعقاد قرارداد است. حجم معدنکاری در این قرارداد در مرحله اول 20 میلیون تن و ارزش این قرارداد 1.78 هزار میلیارد تومان است. حجم معدنکاری در مراحل بعد به 40 میلیون تن نیز افزایش خواهد یافت. مرحله اول در مدت زمان سه ساله صورت می گیرد.

این مقام مسئول ادامه داد: قبل از خرید سهام شرکت معدنکار باختر توسط تجلی، پیشرفت هایی برای ورود به بورس انجام شده بود اما محدودیت هایی وجود داشت که با برطرف شدن آنها و ادامه مسیر ، انتظار می رود این شرکت در اواخر نیمه نخست سال جاری عرضه اولیه شود. با توجه به برآورد سود 70 میلیارد تومانی طی سال 1401 و سودآوری این شرکت در سال های آینده، عرضه اولیه سهام معدنکار باختر آثار مطلوبی برای تجلی و صبانور خواهد داشت.

علی اکبری از برنامه افزایش سرمایه تجلی در نیمه دوم سال جاری به منظور تامین مالی پروژه‌ها از محل آورده نقدی سهامداران خبر داد و گفت: میزان این افزایش سرمایه حدود 50 درصد سرمایه فعلی و مبلغ این تامین مالی نیز بین حدود 3.7 هزار میلیارد تومان برآورد شده است. همچنین هزار میلیارد تومان اوراق هم پس از اخذ موافقت ها در نیمه اول سال منتشر می شود.

وی با بیان اینکه پرتفوی تجلی روندی منفی داشت اما اکنون به ارزش این پرتفوی 400 میلیارد تومان افزوده شده، اضافه کرد: این سبد بر حسب نیاز به فروش خواهد رسید و صرف سرمایه گذاری ها خواهد شد. تجلی اکنون 24 معدن با محدوده 1637 میلیون مترمکعب و 16 شرکت در اختیار دارد. شرکت داری 5 معدن لیتیوم بوده و مجموعا دارای 12 معدن نادر خاکی است.

علی اکبری ادامه داد: تجلی دارای بزرگترین محدوده های معادن لیتیوم بوده و بر اساس اهداف کلان به معادن لیتیوم ورود پیدا کرده است. یکی از معادن با ظرفیت 8.5 میلیون تن لیتیوم در همدان وجود دارد که تجلی خواهان اخذ مالکیت و حضور در آن است. عیار معادن لیتیوم در حد بسیار مطلوب قرار دارد.

با توجه به چشم انداز مطلوب سرمایه‌گذاری در مواد نادر خاکی و جایگزینی با درآمدهای نفتی، تجلی مصمم به ورود این حوزه بوده و سرمایه‌گذاری های خاصی نیز تدوین و برنامه ریزی شده است. برای شناسایی و تعیین عیار محصولات معادن با آزمایشگاه های خارج همچون بلژیک و کانادا مذاکره و قراردادهایی منعقد شده است.

بلاک چین چیست؟/ هر آنچه که باید درباره بلاک چین بدانید

۴ بازديد

این روزها عبارت بلاک چین زیاد شنیده می شود، اما افراد زیادی از آن شناخت ندارند. در این گزارش، به سوال بلاک چین چیست پاسخ داده شده است.

بلاک چین چیست؟ ؛ سؤالی که در پاسخ به آن باید گفت بلاک چین یک پایگاه داده توزیع شده است که بین گره‌های یک شبکه کامپیوتری به اشتراک گذاشته می‌شود.

به‌عنوان یک پایگاه داده، یک بلاک چین اطلاعات را به‌صورت الکترونیکی در قالب دیجیتال ذخیره می‌کند. بلاک چین‌ها بیشتر به خاطر نقش حیاتی خود در سیستم‌های ارزهای دیجیتال، مانند بیت کوین، برای حفظ رکورد ایمن و غیرمتمرکز تراکنش‌ها شناخته می‌شوند.

نوآوری در بلاک چین این است که وفاداری و امنیت رکورد داده‌ها را تضمین می‌کند و بدون نیاز به شخص ثالث قابل اعتماد ایجاد می‌کند. بلاک چین یک فناوری نوین به شمار می‌آید که هدف آن ذخیره‌سازی و انتقال هر نوع داده به‌صورت غیرمتمرکز است. در این سیستم گره‌ها وظیفه تائید و ثبت تراکنش‌ها را دارند.

این گره‌ها در سرتاسر دنیا توزیع شده‌اند و برای انجام درست وظایف خود، از الگوریتم‌های اجماع استفاده می‌کنند. امنیت شبکه بلاک چین حاصل استفاده از ایده‌های مبتکرانه در حوزه رمزنگاری و اقتصاد است. در این مقاله علاوه بر بررسی تمام جنبه‌های فنی و عملی بلاک چین کاربردهای بلاک چین‌ در حوزه‌های مختلف شرح داده شده است.

بلاک چین چیست؟

بلاک چین یک دفتر دیجیتالی از تراکنش‌ها است که توسط شبکه‌ای از رایانه‌ها به‌گونه‌ای نگهداری می‌شود که هک یا تغییر آن را دشوار می‌کند و در کل شبکه سیستم‌های کامپیوتری روی بلاک چین توزیع می‌شود.

واژه بلاک چین Blockchain ترکیبی از دو کلمه Block بلوک و Chain زنجیره است. این فناوری در حقیقت زنجیره‌ای از بلوک‌هاست.این فناوری روشی امن برای افراد فراهم می‌کند تا مستقیماً بدون واسطه مانند دولت، بانک یا شخص ثالث با یکدیگر معامله کنند.

بلاک چین

بلاک چین زنجیره‌ای از بلوک‌هاست که شامل اطلاعات می‌شود. داده‌هایی که در داخل یک بلوک ذخیره می‌شوند به نوع بلاک چین بستگی دارد.

به‌عنوان‌مثال، یک بلاک بیت کوین حاوی اطلاعاتی در مورد فرستنده، گیرنده، تعداد بیت کوین‌هایی است که باید منتقل شوند. اطلاعات در بلاک‌ها ثبت می‌شوند و بلاک‌ها با هم به‌صورت زنجیره‌ای مرتبط می‌شوند. این زنجیره، بلاک چین را تشکیل می‌دهد.

هرکدام از این بلاک‌ها چیزی به نام هش (Hash) دارند. یک هش رشته‌ای متنی است که از یک تابع ریاضی خاص تولید شده و کاربرد آن جلوگیری از تقلب در سیستم است. هش یک داده یا ورودی، همیشه ثابت است. استفاده از راهکار هش باعث می‌شود تا از تقلب و تغییر اطلاعات ثبت‌شده روی بلاک چین جلوگیری به عمل آید.

هش کردن فرآیندی است که بلوک‌ها را در کنار هم نگه داشته و زنجیره بلوکی ایجاد می‌کند. در فرآیند هشینگ داده‌ها با هر اندازه‌ای وارد توابع ریاضی خاص می‌شوند تا خروجی که همان هش (Hash) است را تولید کنند. طول این هش همواره ثابت است و ربطی به طول ورودی به تابع ندارد.

تفاوت بلاک چین  و ارز دیجیتال چیست؟

بلاک چین فناوری است که امکان وجود ارز دیجیتال (از جمله موارد دیگر) را فراهم می‌کند. بیت کوین نام شناخته شده ترین ارز رمزنگاری شده است، ارزی که فناوری بلاک چین برای آن اختراع شد.

چه کسی بلاک چین را اختراع کرد؟

این ارز توسط افراد ناشناس پشت ارز نقدی آنلاین بیت کوین، با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو ایجاد شده است. بلاک چین این پتانسیل را دارد که به‌عنوان بستری برای سیستم‌های ثبت رکورد در سراسر جهان رشد کند، اما تنها 10 سال پیش راه‌اندازی شد.

دفتر دیجیتالی یا دفتر کل توزیع شده بلاک چین چیست؟

قدرت محاسباتی و پیشرفت در رمزنگاری، به همراه کشف و استفاده از برخی الگوریتم‌های جدید و جالب، امکان ایجاد دفتر کل توزیع شده را فراهم کرده است. در ساده‌ترین شکل آن، دفتر کل توزیع شده یک پایگاه داده است که به‌طور مستقل توسط هر شرکت کننده (یا گره) در یک شبکه بزرگ نگهداری و به‌روز می‌شود. توزیع منحصر به فرد است: رکوردها توسط یک مرجع مرکزی به گره‌های مختلف مخابره نمی‌شوند، بلکه به‌طور مستقل توسط هر گره ساخته و نگهداری می‌شوند. به این معنا که هر گره در شبکه، هر تراکنش را پردازش می‌کند، به نتایج خودش می‌رسد و سپس روی آن نتایج رأی می‌دهد تا مطمئن شود که اکثریت با نتیجه‌گیری موافق هستند. هنگامی که این توافق وجود داشت، دفتر کل توزیع شده به‌روز شده است و همه گره‌ها کپی یکسان خود را از دفتر حفظ می‌کنند. این معماری به‌عنوان یک سیستم ثبت، مهارت جدیدی را امکان‌پذیر می‌کند که فراتر از یک پایگاه داده ساده است. دفتر کل توزیع شده شکلی پویا از رسانه است و دارای ویژگی‌ها و قابلیت‌هایی است که بسیار فراتر از دفتر کل مبتنی بر کاغذ ثابت است. نسخه کوتاه این است که آنها ما را قادر می‌سازند تا انواع جدیدی از روابط را در دنیای دیجیتال رسمی و ایمن کنیم. ماهیت این نوع جدید روابط این است که از هزینه اعتماد (که قبلاً توسط دفاتر اسناد رسمی، وکلا، بانک‌ها، افسران رعایت مقررات، دولت‌ها و غیره ارائه می‌شد) توسط معماری و کیفیت دفتر کل توزیع شده اجتناب می‌شود..

اختراع دفتر کل توزیع شده نشان‌دهنده انقلابی در نحوه جمع‌آوری و انتقال اطلاعات است. هم برای داده‌های استاتیک (یک رجیستری) و هم برای داده‌های پویا (معاملات) اعمال می‌شود. دفتر کل توزیع شده به کاربران این امکان را می‌دهد که فراتر از مراقبت ساده از پایگاه داده حرکت کنند و انرژی را به نحوه استفاده، دست‌کاری و استخراج ارزش از پایگاه‌های داده کمتر در مورد نگهداری پایگاه داده، بیشتر در مورد مدیریت یک سیستم ثبت، هدایت کنند.

اهمیت بلاک چین

 بلاک چین به‌عنوان یکی از تأثیرگذارترین فناوری‌ های سال های آتی جهان تأثیر فراوانی بر ساختار و بنیاد کسب و کارها می‌ گذارد. فراگیری این فناوری در آینده ای نه‌چندان دور در صورت موفقیت در جلب اعتماد عمومی، تأثیر شگرفی بر رفتار مردم و حتی دولت‌ ها می‌گذارد. بلاک چین به یکی از پردرآمدترین فناوری های سال های اخیر تبدیل شده و در طول دهه گذشته علاقه به آن بسیار زیاد شده است. بلاک چین به تائید و ردیابی تراکنش‌های چند مرحله‌ای که نیاز به تائید و ردیابی دارند کمک می‌کند. می‌تواند تراکنش‌های ایمن را فراهم کند، هزینه‌های انطباق را کاهش دهد و پردازش انتقال داده‌ها را سرعت بخشد. فناوری بلاک چین می‌تواند به مدیریت قرارداد و ممیزی منشأ یک محصول کمک کند.

شبکه همتا به همتا در بلاک چین چگونه است؟

 در علوم کامپیوتر، شبکه‌های همتا به همتا یا کاربر به کاربر به دستگاه‌هایی گفته می‌شود که تعدادی فایل را به‌صورت مشترک ذخیره می‌کنند و به اشتراک می‌گذارند. این شبکه می‌تواند برای کاربردهای متفاوتی مورد استفاده قرار گیرد. یکی از کاربردهای شبکه همتا به همتا در تکنولوژی بلاک چین است. بیت کوین را می‌توان با استفاده از شبکه همتا به همتا از یک کاربر به کاربر دیگر بدون نیاز به‌واسطه‌ها یا سرور مرکزی دیگر انتقال داد. این شبکه توسط یک دفتر کل توزیع شده به نام بلاک چین مدیریت می‌شود. رمز ارزهای بسیاری نیز به پیروی از بیت کوین بدون نیاز به‌واسطه در سراسر جهان منتقل می‌شوند.

مزیت شبکه‌های همتا به همتا در ارزهای دیجیتال

امنیت بالا – حذف واسطه‌ها – جلوگیری از سانسور و …

 13  برنامه کاربردی و حوزه‌های کاربرد فناوری بلاک چین

به اشتراک‌گذاری امن داده‌های پزشکی – بازارهای  NFT – ردیابی حق امتیاز موسیقی – پرداخت‌های فرامرزی – سیستم‌عامل‌های اینترنت اشیا بلادرنگ – امنیت هویت شخصی – سیستم ردیابی مبارزه با پول‌شویی نظارت بر زنجیره تأمین و لجستیک – مکانیسم روی گیری – بینش تبلیغاتی – تولید محتوای اصلی – صرافی ارزهای دیجیتال – پلت فرم پردازش املاک و مستغلات.

به‌طور خلاصه بلاک چین یک فناوری نوین به شمار می‌آید که هدف آن ذخیره‌سازی و انتقال هر نوع داده به‌صورت غیرمتمرکز است. در این سیستم گره‌ها وظیفه تائید و ثبت تراکنش‌ها را دارند. این گره‌ها در سرتاسر دنیا توزیع شده‌اند و برای انجام درست وظایف خود، از الگوریتم‌های اجماع استفاده می‌کنند. امنیت شبکه بلاک چین حاصل استفاده از ایده‌های مبتکرانه در حوزه رمزنگاری و اقتصاد است. یکی از تفاوت‌های کلیدی بین یک پایگاه داده معمولی و یک بلاک چین، نحوه ساختار داده‌ها است. یک بلاک چین اطلاعات را با هم در گروه‌هایی به نام بلوک جمع‌آوری می‌کند که مجموعه‌ای از اطلاعات را در خود نگه می‌دارد. بلوک‌ها دارای ظرفیت‌های ذخیره‌سازی خاصی هستند و هنگامی که پر می‌شوند، بسته می‌شوند و به بلوک پر شده قبلی متصل می‌شوند و زنجیره‌ای از داده‌ها را تشکیل می‌دهند که به نام زنجیره بلوکی شناخته می‌شود. تمام اطلاعات جدیدی که به دنبال آن بلوک تازه اضافه شده است در یک بلوک تازه تشکیل شده کامپایل می‌شود که پس از پر شدن نیز به زنجیره اضافه می‌شود.

منبع : شهر بورس

هوش مصنوعی سرمایه گذاری در کدام رمز ارز را پیشنهاد می‌کند؟

۶ بازديد
به تازگی برخی کاربران از هوش مصنوعی جدید GPT4 خواسته‌اند تصمیم بگیرد که یک بودجه 100 دلاری را چگونه داخل بازار رمزارز خرج کند.

هوش مصنوعی این روزها در صدر توجه همگان قرار دارد. این فناوری با پیشرفت‌های اخیر خود ثابت کرد به‌ زودی توانایی ایجاد تغییراتی بنیادین را در دنیا دارد.

در میان تمامی هوش‌های مصنوعی با قابلیت‌ها و اهداف متفاوت، ChatGPT در مرکز توجه قرار دارد. به تازگی شرکت توسعه‌دهنده این فناوری، GPT4 را جایگزین GPT3 کرده است. طبق ادعای سازندگان، این هوش مصنوعی پیشرفت بسیار زیادی نسبت به نسل پیشین خود داشته است.

پیش‌بینی ChatGPT از آینده قیمت ارزهای دیجیتال

GPT4، آخرین نسخه ربات هوش مصنوعی ChatGPT معتقد است که اتفاقات هفته اخیر می‌تواند بیت‌کوین، اتریوم و اتم را وادار به صعود کند. به تازگی این ربات درباره سرمایه‌گذاری مبلغ 100 دلار در بازار رمزارز، ارزهای پیشنهادی خود را اعلام کرده است.

هدف از این آزمایش سنجش نحوه جهت‌گیری این هوش مصنوعی نسبت به رمزارزهاست؛ اینکه رویدادهای هفته گذشته چه تاثیری بر تصمیمات سرمایه‌گذاران دارند؟ همچنین تا چه حد می‌توان روی تحلیل هوش مصنوعی در جهت رسیدن به سود حساب باز کرد؟

تست ChatGPT

این آزمایش در 17 مارس، توسط کوین تلگراف انجام شد. به گونه‌ای که از GPT4 خواسته شد تصمیم بگیرد مبلغ 100 دلار را با در نظر گرفتن کمترین زمان رسیدن به بیشترین درآمد، به بهترین نحو سرمایه گذاری کند. لازم به ذکر است که درخواست‌ها جهت رسیدن به پاسخ مطلوب، مستلزم نگارش به صورت ایده‌آل و سازگار با هوش مصنوعی هستند.

از آنجا که دانش GPT4 فقظ تا پایان سپتامبر 2021 به روزرسانی شده است، جمع بندی‌های بازار رمزارز و اخبار این حوزه بعد از سال 2021 به این هوش مصنوعی گزارش شد. این ربات ضمن بی‌ثبات خواندن بازار کریپتو اعلام کرد عوامل مختلفی می‌توانند بر قیمت رمزارزها تاثیر بگذارند. همچنین اخبار تعطیلی سیگنیچر بانک و بانک سیلیکون ولی موج از دست رفتن اعتماد را راهی بازار کرده است.

GPT4 چگونه 100 دلار را در بازار رمزارز خرج می‌کند؟

با در نظر گرفتن تمامی حواشی بازار رمزارز، GPT4 سبد ایده‌آل خود را با بودجه 100 دلار به این صورت اعلام کرد:

  • مبلغ 50 دلار یا نصف سرمایه جهت خرید بیت‌کوین
  • مبلغ 25 دلار یا یک‌چهارم سرمایه جهت خرید اتریوم
  • مبلغ 15 دلار یا 15 درصد سرمایه جهت خرید اتم
  • مبلغ 10 دلار یا 10 درصد سرمایه جهت خرید پروژه‌های NFT و وب3

علت انتخاب این سبد رمزارز توسط هوش مصنوعی چیست؟

GPT4 علت انتخاب بیت‌کوین را این‌گو‌نه بیان کرد: بیت‌کوین با وجود نوسانات کوتاه‌مدت و کاهش قیمت اخیر، همچنان پتانسیل قوی در بلندمدت دارد. همچنین این ارز ثابت کرده است که در زمان بی‌ثباتی بازار مانند هفته اخیر می‌توانند مثل یک پناهگاه امن سرمایه‌گذاران عمل کند.

این نرم‌افزار هوش مصنوعی همچنین توضیح داده است: اتریوم نیز با به‌روزرسانی پیش رو در شانگهای می‌تواند ضمن تقویت تسلط شبکه به نفع ارائه‌دهندگان سهام مایع باشد. قیمت اتریوم نیز نشانه‌هایی از صعود نشان می‌دهد و این رمزارز را به گزینه‌ای ایده‌آل برای سرمایه‌گذاری بدل می‌کند.

این ربات همچنین اتم را به دلیل را‌ه‌اندازی فناوری (Interchain Security)، مستعد رشد مطلوب می‌داند. ربات مذکور پروژه‌های وب3 را نیز مستعد پیشرفت و رشد می‌داند. GPT4 از 10 دلار اختصاص یافته به این بخش، 6 دلار را جهت خرید مانا و چهار دلار را جهت خرید لینک پیشنهاد داد.

منبع : شهر بورس